Prvotřídní vietnamská Robusta pěstovaná 600 metrů na mořem v provincii Dak Lak. Čerstvě pražená po malých dávkách horkým vzduchem velmi šetrným způsobem. Je to káva s výrazným tělem, v chuti připomíná hořkou čokoládu s nezaměnitelnou hořkostí a Výrazným bylinným aroma. Tuto kávu doporučujeme do automatických kávovarů v kancelářích. Baleno netradičně po 1250 g. Charakteristika regionu Dak Lak Káva se ve Vietnamu poprvé objevila na konci 19. století, kdy ji do země přivezli francouzští kolonisté.... Celý popis
Koupit za 690 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Popis
Prvotřídní vietnamská Robusta pěstovaná 600 metrů na mořem v provincii Dak Lak. Čerstvě pražená po malých dávkách horkým vzduchem velmi šetrným způsobem.
Je to káva s výrazným tělem, v chuti připomíná hořkou čokoládu s nezaměnitelnou hořkostí a Výrazným bylinným aroma. Tuto kávu doporučujeme do automatických kávovarů v kancelářích. Baleno netradičně po 1250 g.
Charakteristika regionu Dak Lak
Káva se ve Vietnamu poprvé objevila na konci 19. století, kdy ji do země přivezli francouzští kolonisté. S hojným pěstováním této rostliny se ve Vietnamu začalo až v devadesátých letech minulého století. Dnes je Vietnam druhým největším dodavatelem zelené kávy a největším dodavatelem Robusty na světě.
Kávovník statný, jak zní oficiální botanický název, je znám především pro svoji houževnatost. Tím, že káva obsahuje zhruba 2.7 % kofeinu, je více odolná proti škůdcům a na rozdíl od více konzumované Arabiky, která má zhruba 1.5 % kofeinu, se tedy k pěstování Robusty nepoužívá mnoho pesticidů a jiných chemických látek. Tento kávovník dorůstá do výšky kolem 10 metrů a jeho plody dozrávají až po 10 měsících. Kávovníku vyhovuje vyšší teplota (do 30 stupňů Celsia).
Je to káva s výrazným tělem, v chuti připomíná hořkou čokoládu s nezaměnitelnou hořkostí a Výrazným bylinným aroma. Tuto kávu doporučujeme do automatických kávovarů v kancelářích. Baleno netradičně po 1250 g.
Charakteristika regionu Dak Lak
Káva se ve Vietnamu poprvé objevila na konci 19. století, kdy ji do země přivezli francouzští kolonisté. S hojným pěstováním této rostliny se ve Vietnamu začalo až v devadesátých letech minulého století. Dnes je Vietnam druhým největším dodavatelem zelené kávy a největším dodavatelem Robusty na světě.
Kávovník statný, jak zní oficiální botanický název, je znám především pro svoji houževnatost. Tím, že káva obsahuje zhruba 2.7 % kofeinu, je více odolná proti škůdcům a na rozdíl od více konzumované Arabiky, která má zhruba 1.5 % kofeinu, se tedy k pěstování Robusty nepoužívá mnoho pesticidů a jiných chemických látek. Tento kávovník dorůstá do výšky kolem 10 metrů a jeho plody dozrávají až po 10 měsících. Kávovníku vyhovuje vyšší teplota (do 30 stupňů Celsia).
Parametry
Výrobce | Kava.cz |
Hmotnost | 1000 g |
Typ | espresso a ristretto |
Způsob přípravy | do džezvy |